Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułem fasolką szparagową, ciecierzycą
Ciecierzycę namoczyć na kilka godzin, najlepiej na noc. Gotować około 1,3 godziny.
Podzielonego na różyczki brokuła ugotować razem z fasolką szparagową 7-10 minut w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę przekrojoną na pół.
Do salaterki włożyć warzywa i dodać ugotowaną ciecierzycę.
Dodać umyte, osuszone pokrojone w ósemki pomidory. Na patelni uprażyć ziarna słonecznika i posypać nim sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę ser feta, posypać do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos poprzez wymieszanie wszystkich składników. Sałatkę podawać polaną sosem i schłodzoną.
Podzielonego na różyczki brokuła ugotować razem z fasolką szparagową 7-10 minut w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę przekrojoną na pół.
Do salaterki włożyć warzywa i dodać ugotowaną ciecierzycę.
Dodać umyte, osuszone pokrojone w ósemki pomidory. Na patelni uprażyć ziarna słonecznika i posypać nim sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę ser feta, posypać do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos poprzez wymieszanie wszystkich składników. Sałatkę podawać polaną sosem i schłodzoną.