Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i pożywna sałatka z fasolką szparagową, bobem, serem feta, pomidorami oraz orzechami włoskimi.

Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy 10-15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Bób płuczemy i również gotujemy przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie.

Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wrzucamy fetę i potrząsamy miską, aż ser obtoczy się w natce.

W dużej szklanej misce układamy warstwowo wszystkie składniki:

Najpierw fasolka, później bób, następnie feta oraz pokrojone w kostkę pomidory. Mieszamy oliwę z oliwek z przyprawą do sałatek i polewamy sosem sałatkę. Oprószamy pieprzem. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz kawałki fasolki oraz bobu.
Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy 10-15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
Bób płuczemy i również gotujemy przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
Wrzucamy fetę i potrząsamy miską, aż ser obtoczy się w natce.
Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
W dużej szklanej misce układamy warstwowo wszystkie składniki: najpierw fasolka, później bób, następnie feta oraz pokrojone w kostkę pomidory.