Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z fasolką, bobem i orzechami
Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy 10-15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Bób płuczemy i również gotujemy przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wrzucamy fetę i potrząsamy miską, aż ser obtoczy się w natce.
W dużej szklanej misce układamy warstwowo wszystkie składniki:
Najpierw fasolka, później bób, następnie feta oraz pokrojone w kostkę pomidory. Mieszamy oliwę z oliwek z przyprawą do sałatek i polewamy sosem sałatkę. Oprószamy pieprzem. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz kawałki fasolki oraz bobu.
Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wrzucamy fetę i potrząsamy miską, aż ser obtoczy się w natce.
W dużej szklanej misce układamy warstwowo wszystkie składniki:
Najpierw fasolka, później bób, następnie feta oraz pokrojone w kostkę pomidory. Mieszamy oliwę z oliwek z przyprawą do sałatek i polewamy sosem sałatkę. Oprószamy pieprzem. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz kawałki fasolki oraz bobu.