Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą i winogronem
Orzechy nerkowca prażymy dosłownie chwilę na patelni z niewielką ilością oleju. Sałatę płuczemy, rwiemy na kawałki, czekamy aż wyschnie i przekładamy do salaterki. Ser feta kroimy w kostkę (wg uznania większą lub mniejszą) i dodajemy do miski z sałatą. Myjemy winogrono i każde z nich kroimy na pół, wyjmujemy z każdego pestki. Sałatkę można wzbogacić jeszcze o kawałki awokado. Winogrona dodajemy do sałaty i wszystko delikatnie mieszamy. Sałatkę polewamy kilkoma kroplami dressingu, zaś jej wierzch posypujemy prażonymi orzechami nerkowca.
![Sałatka z fetą i winogronem Sałatka z fetą i winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-feta-i-winogronem-127394.jpg)
![Sałatka z fetą i winogronem Sałatka z fetą i winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-feta-i-winogronem-127395.jpg)
![Sałatka z fetą i winogronem Sałatka z fetą i winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-feta-i-winogronem-127396.jpg)
![Sałatka z fetą i winogronem Sałatka z fetą i winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-feta-i-winogronem-127397.jpg)