Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką i granatem na rukoli
Składniki na dwie porcje. Na talerzach rozłożyć rukolę. Gruszkę obrać, podzielić na ćwiartki i wykroić gniazdo nasienne.
Każdą ćwiartkę gruszki pokroić na trzy części. Pokrojoną gruszkę ułożyć na rukoli. Serek camembert pokroić w małe trójkąciki i ułożyć między kawałkami gruszki. Całość posypać pestkami granatu.
Olej wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, ja mieszam w małym słoiczku.
Sosem polać sałatkę i od razu podawać.
Każdą ćwiartkę gruszki pokroić na trzy części. Pokrojoną gruszkę ułożyć na rukoli. Serek camembert pokroić w małe trójkąciki i ułożyć między kawałkami gruszki. Całość posypać pestkami granatu.
Olej wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, ja mieszam w małym słoiczku.
Sosem polać sałatkę i od razu podawać.