Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z kurczakiem, brokułami i fasolą
Filet kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą, odstawiamy na kilkanaście minut, następnie obsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy 2 łyżki wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 minut, aż woda odparuje. Mięso studzimy.
Cebulę kroimy w piórka, zalewamy octem, odstawiamy na 15 minut, następnie odcedzamy. Ryż gotujemy, studzimy.
Brokuły dzielmy na różyczki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Od razu po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Fasolę odcedzamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Składniki sosu łączymy, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sosem polewamy sałatkę.
Cebulę kroimy w piórka, zalewamy octem, odstawiamy na 15 minut, następnie odcedzamy. Ryż gotujemy, studzimy.
Brokuły dzielmy na różyczki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Od razu po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Fasolę odcedzamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Składniki sosu łączymy, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sosem polewamy sałatkę.
halina