iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sałatka z gruszką i kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka porcja sałatki wystarczy nawet dla czterech osób. Doskonała na śniadanie oraz na lunch. Jest bardzo zdrowa, a smaki warzyw i gruszki łączą się idealnie.

Sałatka z gruszką i kalarepą

Składniki:

Sałatka z gruszką i kalarepą

 

  • 10 rzodkiewek,
  • pomidorków koktajlowych czerwonych,
  • 1 kalarepa,
  • 2 gruszki zielone i twarde,
  • 1/3 opakowania makaronu ryżowego,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru,
  • szczypta cukru,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Sałatka z gruszką i kalarepą
Makron zaparzamy wrzątkiem i odcedzamy po kilku minutach. Następnie gruszkę kroimy w dużą kostkę, rzodkiewki w plasterki, kalarepkę bez skóry w kosteczkę, pomidorki na połowę. Jogurt mieszamy z majonezem, cukrem i solą.

Na dużym talerzu układamy makaron ryżowy. Następnie naprzemiennie układamy warzywa.

Polewamy dipem, dekorujemy szczypiorkiem.

Tagi:

kalarepa