Sposób przygotowania:
Sałatka z grzankami
Chleb pokroić w grubą kostkę, rozsypać na blasze i skropić oliwą.
Piec około 20 minut w temperaturze 180. Pomidory umyć, osuszyć pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pociąć w kostkę. Ogórek opłukać, również pokroić w kostkę. Dymkę drobno pokroić razem ze szczypiorkiem. Natkę posiekać. Oliwki osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z ciepłymi grzankami. Dwa rodzaje octu utrzeć z 4 łyżkami oliwy. Przyprawić solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem i podawać.
Piec około 20 minut w temperaturze 180. Pomidory umyć, osuszyć pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pociąć w kostkę. Ogórek opłukać, również pokroić w kostkę. Dymkę drobno pokroić razem ze szczypiorkiem. Natkę posiekać. Oliwki osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z ciepłymi grzankami. Dwa rodzaje octu utrzeć z 4 łyżkami oliwy. Przyprawić solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem i podawać.