IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Sałatka z indykiem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna sałatka z połączeniem mięska drobiowego - indyka i brzoskwiń.

Sałatka z indykiem i brzoskwiniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z indykiem i brzoskwiniami

 

  • 1 pierś z indyka ugotowana ( można użyć mięska z uda lub skrzydła )
  • 2 papryki czerwone
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • pieprz kolorowy mielony do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z indykiem i brzoskwiniami
Pierś z indyka gotujemy i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie obieramy mięsko na mniejsze kawałki. Paprykę, brzoskwinie oraz jajka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i przyprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy ze sobą. Gotową sałatkę pozostawiamy na ok 30 min. tak by się "przegryzła". Smacznego !!
Sałatka z indykiem i brzoskwiniami
Wszystkie składniki kroimy, pierś rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki i doprawiamy
Sałatka z indykiem i brzoskwiniami
Sałatkę dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy majonez i ponownie mieszamy.

Tagi:

jajko jajka indyk