kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę z jajek z dodatkiem rzodkiewek, mozzarelli i zielonego szczypiorku. Polecam na kolację lub śniadanie.

Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki

 

  • 5 jajek
  • 8 rzodkiewek
  • 125 gram mozzarelli
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki i szczypior myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Do miski przekładamy pokrojone warzywa i jajka, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

Przekładamy do salaterki i dekorujemy natką pietruszki. 
Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki
Obrane ze skorupek jajka i rzodkiewki kroimy w kosteczkę.
Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki
Mozzarellę kroimy w kostkę, cebulę w kosteczkę.
Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki
Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski.
Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki
Dodajemy jogurt i majonez, przyprawy i mieszamy.