Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozzarellą, jajkiem
Brokuł podzielić na różyczki, opłukać, ugotować na pół twardo. Włożyć do szklanego naczynia następnie dodać obrany pokrojony ogórek zielony, opłukaną i pokrojoną w plasterki rzodkiewkę dodać ugotowane obrane i pokrojone w ćwiartki jajka, posiekaną drobno cebulkę zieloną.
Wszystko delikatnie doprawić pieprzem i solą polać sosem śmietankowo - majonezowym, posypać posiekaną cebulką, kiełkami rzodkiewki, udekorować ćwiartkami jajek oraz kulkami mozzarelli.
Sos śmietankowo - majonezowy:
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać musztardę sok z cytryny, odrobinę cukru,soli i pieprzu do smaku.
Wszystko delikatnie doprawić pieprzem i solą polać sosem śmietankowo - majonezowym, posypać posiekaną cebulką, kiełkami rzodkiewki, udekorować ćwiartkami jajek oraz kulkami mozzarelli.
Sos śmietankowo - majonezowy:
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać musztardę sok z cytryny, odrobinę cukru,soli i pieprzu do smaku.
gusia1000