Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i marchewki
Marchewki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę.
Avokado wyjmujemy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miseczki przekładamy kwaśną śmietanę, jogurt, sól, pieprz i mieszamy.
Do miski przekładamy pokrojone warzywa i dodajemy przygotowany sos i dokładnie mieszamy.
Avokado wyjmujemy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miseczki przekładamy kwaśną śmietanę, jogurt, sól, pieprz i mieszamy.
Do miski przekładamy pokrojone warzywa i dodajemy przygotowany sos i dokładnie mieszamy.