Sposób przygotowania:
Sałatka z jajem i białą kiełbasą
Z podanych składników wyszły mi 2 porcje sałatki ( 2 talerze ).
Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Jajka pokroić na ćwiartki a białą kiełbasę w plasterki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Całość polać sosem chrzanowym i posypać rzeżuchą. Sos oczywiście tez resztkowy, zużyłam ok ok 7-8 łyżek.
Podaję przepis na sos:
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2-3 łyżki tartego chrzanu
świeżo zmielony czarny pieprz
Jogurt, majonez i chrzan dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
Jak ktoś robi sos specjalnie do sałatki to z połowy składników spokojnie wystarczy do sałatki.
Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Jajka pokroić na ćwiartki a białą kiełbasę w plasterki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Całość polać sosem chrzanowym i posypać rzeżuchą. Sos oczywiście tez resztkowy, zużyłam ok ok 7-8 łyżek.
Podaję przepis na sos:
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2-3 łyżki tartego chrzanu
świeżo zmielony czarny pieprz
Jogurt, majonez i chrzan dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.
Jak ktoś robi sos specjalnie do sałatki to z połowy składników spokojnie wystarczy do sałatki.