Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem
Wystudzone, ugotowane jajka obrać ze skorupek.
Szynkę, ogórki konserwowe oraz jajka pokroić w kostkę.
Białą część pora przekroić wzdłuż i pokroić w cieniutkie półkola.
Szczypiorek pokroić w niewielkie kawałki.
Wszystkie pokrojone składniki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę wrzucić do sporej miski.
Dodać 2 łyżki majonezu, chrzan i dokładnie wymieszać, dodatkowo doprawić do smaku solą i pieprzem według uznania.
Szynkę, ogórki konserwowe oraz jajka pokroić w kostkę.
Białą część pora przekroić wzdłuż i pokroić w cieniutkie półkola.
Szczypiorek pokroić w niewielkie kawałki.
Wszystkie pokrojone składniki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę wrzucić do sporej miski.
Dodać 2 łyżki majonezu, chrzan i dokładnie wymieszać, dodatkowo doprawić do smaku solą i pieprzem według uznania.
Nina W.
CarpeCatino