Sposób przygotowania:
Surowa kiełbasa zapiekana
Surowe kiełbaski nakłuwamy wykałaczką. Czosnek można zmiażdżyć ale lepiej przecisnąć przez praskę.W czosnku obtaczamy albo nacieramy nim kiełbaski. Następnie obsypujemy przyprawą do gyrosa albo majerankiem.
Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i kładziemy kiełbaski. Zasypujemy cebulą i skrapiamy olejem.
Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w 160 stopniach ok 25 min, a następne ok 15-20 min zapiekamy w 190 stopniach.
Ale warto sprawdzać czy się nie spiekają i kiedy będą gotowe.
Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i kładziemy kiełbaski. Zasypujemy cebulą i skrapiamy olejem.
Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w 160 stopniach ok 25 min, a następne ok 15-20 min zapiekamy w 190 stopniach.
Ale warto sprawdzać czy się nie spiekają i kiedy będą gotowe.