Sposób przygotowania:
Sałatka z kabanosem
1.Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i umieszczamy na spodzie miseczki.
2. Plastry ogórka dzielimy na 3 paski, a następnie kroimy w kostkę. Rozdzielamy na pół i rozsypujemy na sałacie.
3. Paprykę kroimy w drobną kostkę i sypiemy na ogórka.
4. Na każdą porcję warzyw rozsypujemy po 3 łyżki odcedzonej z zalewy kukurydzy.
5. Pomidora kroimy na 8 cząstek i układamy po 4 do każdej miseczki.
6. Kabanosy kroimy w plasterki i układamy na warzywach.
7. Po 3 łyżki oliwy i wody wlewamy do małej miseczki i łączymy z sosem z torebki. Dokładnie mieszamy, po czym polewamy nim każdą porcję sałatki.
2. Plastry ogórka dzielimy na 3 paski, a następnie kroimy w kostkę. Rozdzielamy na pół i rozsypujemy na sałacie.
3. Paprykę kroimy w drobną kostkę i sypiemy na ogórka.
4. Na każdą porcję warzyw rozsypujemy po 3 łyżki odcedzonej z zalewy kukurydzy.
5. Pomidora kroimy na 8 cząstek i układamy po 4 do każdej miseczki.
6. Kabanosy kroimy w plasterki i układamy na warzywach.
7. Po 3 łyżki oliwy i wody wlewamy do małej miseczki i łączymy z sosem z torebki. Dokładnie mieszamy, po czym polewamy nim każdą porcję sałatki.