Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem.
Kalafior dzielmy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną cukru i odcedzamy.
Słonecznik prażymy na suchej rozgrzanej patelni ok. 5 min i odstawiamy do wystygnięcia.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem, gdy podwoją swoją objętość, odcedzamy.
Do miski wrzucamy kalafior, słonecznik, rodzynki i odcedzoną kukurydzę.
W osobnej misce mieszamy serek czosnkowy, musztardę oraz majonez lub jogurt. Całość wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy.
Słonecznik prażymy na suchej rozgrzanej patelni ok. 5 min i odstawiamy do wystygnięcia.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem, gdy podwoją swoją objętość, odcedzamy.
Do miski wrzucamy kalafior, słonecznik, rodzynki i odcedzoną kukurydzę.
W osobnej misce mieszamy serek czosnkowy, musztardę oraz majonez lub jogurt. Całość wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy.