Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty białej
Kapustę i rzodkiewkę oczyścić zetrzeć na tarce o ( grubych oczkach ) marchewkę obrać opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, por ( tylko biała część ) kroimy w prążki koperek oczyszczamy drobniutko siekamy.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą dodając pieprzu i soli do smaku, 3 -4 łyżki octu oraz 3 łyżki cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.
Śmietanę połączyć z majonezem dodać do sałatki, całość ponownie wymieszać. Udekorować koperkiem zielonym, rzodkiewką.
Smacznego.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą dodając pieprzu i soli do smaku, 3 -4 łyżki octu oraz 3 łyżki cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.
Śmietanę połączyć z majonezem dodać do sałatki, całość ponownie wymieszać. Udekorować koperkiem zielonym, rzodkiewką.
Smacznego.
gusia1000