Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i serem gorgonzola
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy miód, wrzucamy orzechy i cząstki pomarańczy, karmelizujemy kilka minut.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki.
Robimy sos: wyciskamy sok z cytryny, dodajemy miód i oliwę z oliwek, doprawiamy delikatnie sola i pieprzem.
Na talerz wykładamy liście rukoli. Kładziemy wszystkie wyżej wymienione, połączone składniki.
Całość polewamy sosem.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy miód, wrzucamy orzechy i cząstki pomarańczy, karmelizujemy kilka minut.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki.
Robimy sos: wyciskamy sok z cytryny, dodajemy miód i oliwę z oliwek, doprawiamy delikatnie sola i pieprzem.
Na talerz wykładamy liście rukoli. Kładziemy wszystkie wyżej wymienione, połączone składniki.
Całość polewamy sosem.