Sposób przygotowania:
Sałatka z wędliną drobiową i dwoma serami
Sałaty myjemy. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki. Ser pleśniowy kruszymy. Szynkę drobiową kroimy w kostkę.
Robimy dressing: miód łączymy z musztardą dijon, dodajemy oliwę i odrobinę soku z cytryny, przyprawiamy solą (niezbyt dużo, ponieważ ser pleśniowy jest słony), ziołami prowansalskimi, pieprzem.
Mieszamy składniki sałatki z dressingiem.
Parmezan kroimy w płatki za pomocą obieraczki do warzyw. Przed podaniem sałatkę posypujemy płatkami parmezanu.
Robimy dressing: miód łączymy z musztardą dijon, dodajemy oliwę i odrobinę soku z cytryny, przyprawiamy solą (niezbyt dużo, ponieważ ser pleśniowy jest słony), ziołami prowansalskimi, pieprzem.
Mieszamy składniki sałatki z dressingiem.
Parmezan kroimy w płatki za pomocą obieraczki do warzyw. Przed podaniem sałatkę posypujemy płatkami parmezanu.