Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej z jogurtowym sosem
► SOS : w naczyniu dokładnie wymieszać majonez z jogurtem naturalnym. Odsawić na 20 minut do lodowki.
► Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkowć. Paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i pora pokroić w pół księżyce.
► Przygotowane składniki przłożyć do miski i zalać schłodzonym sosem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i można podać do drugiego dania lub jako osobną przekąskę.
► Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkowć. Paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i pora pokroić w pół księżyce.
► Przygotowane składniki przłożyć do miski i zalać schłodzonym sosem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i można podać do drugiego dania lub jako osobną przekąskę.