Sposób przygotowania:
sałatka z kięłbasą swojską
Wodę wlewamy w garnek, solimy i wstawiamy na gaz. DO gotujacej sie wody dodajemy makaron. Gotujemy na pół mięko. Odlewamy i zalewamy zimną wodą. Czekamy aż woda ścieknie, po czym makaron wsypujemy do głębokiego naczynia.
Wykładamy na sitko kukurydze by sok ściekł. Kroimy w plastry a później w kostkę ogórki i dodajemy na sitko do naszej kukurydzy.
Jaja gotujemy na twardo. Wystudzone kroimy (siekamy) na drobno. Dodajemy do makaronu . Wsypujemy do naczynia odsączone ogórki z kukurydzą.
Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kostkę . Pieczarku myjemy, gotujemy z 15 minut, kroimy w plastry a następnie delikatnie dusimy na patelni przez 10 minut. Wystudzone pieczarki kroimy na mneijsze kawałki.
Dodajemy do reszty składników. Pietruszkę siekamy i wsypujemy do pozostalych warzyw.
Majonez rozrabiamy z musztardą, dodajemy sól i pieprz mieszamy dokładnie.
Wlewamy mieszanke majonezową do sałatki, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Wykładamy na sitko kukurydze by sok ściekł. Kroimy w plastry a później w kostkę ogórki i dodajemy na sitko do naszej kukurydzy.
Jaja gotujemy na twardo. Wystudzone kroimy (siekamy) na drobno. Dodajemy do makaronu . Wsypujemy do naczynia odsączone ogórki z kukurydzą.
Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kostkę . Pieczarku myjemy, gotujemy z 15 minut, kroimy w plastry a następnie delikatnie dusimy na patelni przez 10 minut. Wystudzone pieczarki kroimy na mneijsze kawałki.
Dodajemy do reszty składników. Pietruszkę siekamy i wsypujemy do pozostalych warzyw.
Majonez rozrabiamy z musztardą, dodajemy sól i pieprz mieszamy dokładnie.
Wlewamy mieszanke majonezową do sałatki, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego