Sałatka z krewetek i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sałatkę z krewetek i awokado.

Sałatka z krewetek i awokado

Składniki:

Sałatka z krewetek i awokado

 

  • 40 dag krewetek ( mrożonych)
  • 1 papryczka czerwona
  • 1 papryczka żółta
  • 1 mała cebula
  • 1 awokado
  • Pół pęczka szczypiorku
  • Pół pęczka pietruszki
  • Pół szklanki majonezu do sałatek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól oraz pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z krewetek i awokado
Mrożone krewetki wrzucić do wrzącej i lekko osolonej wody, gotować około 3 minut, następnie odcedzić na sicie i wystudzić. Strąki papryczek oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę. Obrane awokado pokroić w średnią kostkę, obraną cebulę i opłukaną pokroić w grubą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do miseczki, dodać posiekanego na drobno szczypiorku i natkę pietruszkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać, dodać majonez wymieszany z jogurtem i curry i ponownie wymieszać gotową sałatkę.