Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem, awokado i mozzarellą
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem tak, by wody było o pół centymetra więcej niż poziom kuskusu i odstawiamy na 5 minut. Następnie mieszamy.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę odsączamy z zalewy.
Paprykę i mozzarellę kroimy w kostkę.
Dodajemy kiełki i mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, oregano i bazylią. Polewamy nim sałatkę. Dodajemy łyżkę majonezu, pieprz i sól. Mieszamy.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę odsączamy z zalewy.
Paprykę i mozzarellę kroimy w kostkę.
Dodajemy kiełki i mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, oregano i bazylią. Polewamy nim sałatkę. Dodajemy łyżkę majonezu, pieprz i sól. Mieszamy.