Sposób przygotowania:
Soczysta i lekko słotko - kwaśna sałatka z awokado
🔘 Sos sałatkowy: do mniejszej szklanej miseczki wlać sok z limonki, olej z orzechów włoskich i razem i dobrze wymieszać.
Natomiast w dużej szklanej misce umieścić następujace składniki: awokado, pomidorki, cebulę i czosnek pokrojony w małą kostkę. Następnie dodać kukurydzę, oliwki pokrojone w plasterki, pokruszony ser fata ( kto chce ), szczypiorek i wszystko krótko razem wstępnie lekko wymieszać. Teraz sałatkę doprawić solą, przyprawą pul biber, polać sosem sałatkowym i ponownie dobrze, delikatnie wymieszać.
🔘 Następnie na suchej żeliwnej patelni lub na patelni z powłoką nieprzywierającą uprażyć orzeszki pinii. Później lekko schłodzone orzeszki ostrożnie domieszać do sałatki.
Natomiast w dużej szklanej misce umieścić następujace składniki: awokado, pomidorki, cebulę i czosnek pokrojony w małą kostkę. Następnie dodać kukurydzę, oliwki pokrojone w plasterki, pokruszony ser fata ( kto chce ), szczypiorek i wszystko krótko razem wstępnie lekko wymieszać. Teraz sałatkę doprawić solą, przyprawą pul biber, polać sosem sałatkowym i ponownie dobrze, delikatnie wymieszać.
🔘 Następnie na suchej żeliwnej patelni lub na patelni z powłoką nieprzywierającą uprażyć orzeszki pinii. Później lekko schłodzone orzeszki ostrożnie domieszać do sałatki.