Sposób przygotowania:
Salatka z awokado i marynowanymi pomidorami
🔘 Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę, czosnek i boczek lub szynkę (w moim przypadku szynka z drobiu). Orzeszki sosnowe uprażyć na patelni z powłoką nieprzywierającą (bez tłuszczu), często potrząsać, dzięki temu uprażą i zarumieną się równomiernie.
🔘 Masa awokadowa: do większego naczynia włożyć pokrojone w kostkę awokado, jajka i pomidory, posolić i całość ugnieść widelcem. Następnie dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i szynką, później doprawić przyprawą pul biber i pieprzem. Teraz skropić sokiem z limonki, dodać olej z orzechów włoskich i masę dokładnie wymieszać.
🔘 Sałatkę z awokado można wzbogacić w smaku, posypując (lub domieszać) wierzch orzeszkami sosnowymi i szczypiorkiem lub też całość delikatnie zmiksować blenderem ręcznym. Sałatka wyśmienicie smakuje na podsmażonym na patelni do grilowania chlebie.
🔘 Masa awokadowa: do większego naczynia włożyć pokrojone w kostkę awokado, jajka i pomidory, posolić i całość ugnieść widelcem. Następnie dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i szynką, później doprawić przyprawą pul biber i pieprzem. Teraz skropić sokiem z limonki, dodać olej z orzechów włoskich i masę dokładnie wymieszać.
🔘 Sałatkę z awokado można wzbogacić w smaku, posypując (lub domieszać) wierzch orzeszkami sosnowymi i szczypiorkiem lub też całość delikatnie zmiksować blenderem ręcznym. Sałatka wyśmienicie smakuje na podsmażonym na patelni do grilowania chlebie.