Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetkami i sosem Dark Tahini
Krewetki rozmroź i odcedź. Brokuła podziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Pokrój żółtą paprykę, i melona, wrzuć do salaterki razem z brokułem. Drobno pokrój cebulę. Na rozgrzaną patelnię wlej 1/2 łyżki oliwy, wrzuć połowę pokrojonej cebuli, (resztę dodaj na surowo do sałatki), dodaj starty czosnek, pokrojone papryczki chili (bez pestek), listek kafiru - podduś, dorzuć krewetki, wymieszaj, przesmaż 2 minuty, wrzuć do sałatki. Przygotuj sos: do 2 łyżek pasty sezamowej dodaj sok z połowy cytryny, sól, starty na tarce imbir i ząbek czosnku. Dodaj do sałatki i całość wymieszaj. Posyp czarnym sezamem i listkami roszponki.