Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i krewetkamiETAP 1:
Rukolę myjemy, osuszamy, układamy na talerzach.
ETAP 2:
Mango obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Umyte pomidorki kroimy na połówki, a paprykę w paseczki.
ETAP 3:
Pomidorki, paprykę i mango układamy na rukoli.
Przygotowujemy dressing: łączymy oliwę, musztardę, sok z pomarańczy, sól i pieprz.
ETAP 4:
Czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Krewetki pozbawiamy skorupek i jelitek.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy krewetki i czosnek. Krewetki posypujemy solą i odrobiną chili. Smażymy krótko, aż krewetki z obu stron będą różowe.
Gorące krewetki wykładamy na sałatkę.
Każdą porcję sałatki polewamy dressingiem, posypujemy startym parmezanem i natką pietruszki.