Sposób przygotowania:
Sałatka z kukurydzą, porem i kurczakiem
Pierś kurczaka podsmażamy na maśle klarownym około 20 minut, dodając odrobinę przyprawy uniwesalnej, soli i pieprzu.
Po podsmażeniu i wystudzeniu pierś kroimy w kostkę.
Kukurydzę i seler odsączamy na sicie z zalewy.
Pora (tylko białą część) przecinamy po długości na pół i kroimy w cienkie pół plasterki.
Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajmy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby.
Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do szklanej salaterki.
Po podsmażeniu i wystudzeniu pierś kroimy w kostkę.
Kukurydzę i seler odsączamy na sicie z zalewy.
Pora (tylko białą część) przecinamy po długości na pół i kroimy w cienkie pół plasterki.
Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajmy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby.
Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do szklanej salaterki.
gusia1000