Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, ananasem i pestkami dyni
1. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
2. Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy.
3. Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przekładam do salaterki. Dodaję majonez, czarnuszkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję w miseczkach przygotowanych z ananasa.
2. Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy.
3. Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przekładam do salaterki. Dodaję majonez, czarnuszkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję w miseczkach przygotowanych z ananasa.