Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, roszponką i serem fetta
Mięso pieczonego kurczaka obieramy od kości i kroimy w nie duże kawałki.
Pomidora myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kawałki.
Ogórka zielonego kroimy na pół po długości a następnie w pół plastry.
Roszponkę obieramy z brzydkich listków jeżeli takie są , myjemy i osuszamy.
Wkładamy do szklanej miski dodając pokrojony pomidor ,ogórek zielony oraz pokrojone mięso upieczonego kurczaka.
Sałatkę doprawiamy przyprawą do sałatek,polewamy oliwą wymieszaną z octem balsamicznym.
Na górę dodajemy pokrojony w kostkę ser fetta oraz rodzynki.
Pomidora myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kawałki.
Ogórka zielonego kroimy na pół po długości a następnie w pół plastry.
Roszponkę obieramy z brzydkich listków jeżeli takie są , myjemy i osuszamy.
Wkładamy do szklanej miski dodając pokrojony pomidor ,ogórek zielony oraz pokrojone mięso upieczonego kurczaka.
Sałatkę doprawiamy przyprawą do sałatek,polewamy oliwą wymieszaną z octem balsamicznym.
Na górę dodajemy pokrojony w kostkę ser fetta oraz rodzynki.
gusia1000