Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka z łososia po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Takiej poezji smakowej można szukać tylko w kuchni francuskiej

Sałatka z łososia po francusku

Składniki:

Sałatka z łososia po francusku

 

  • 60 dag fileta z łososia
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 2 fioletowe cebule
  • 1 średnia cebula
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z łososia po francusku
Łososia umyć, zalać lekko osolonym wrzątkiem i ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru, ochłodzić i pokroić w dość grubą kostkę. Seler naciowy, cebulę i jajko drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Majonez podprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę.

Tagi:

jajko jajka