Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem muszelki
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie. Żółty ser oraz polędwicę również kroimy w kostkę.
Kukurydzę osączamy z zalewy.Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.
Kukurydzę osączamy z zalewy.Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.