Sposób przygotowania:
Sałatka z mięsa z indyka
Wędzone piersi z indyka pokroić na nieduże paseczki. Rzodkiewki dobrze umyć, odkroić ogonki i pokroić w plasterki, a plasterki jeszcze na pół. Ogórek obrać, przemyć i pokroić w ten sam sposób co rzodkiewki. Ogórek kiszony pokroić w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić na durszlaku. Paprykę umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Jedną średnią cebulę czerwoną obrać, przemyć wodą, żeby nie szczypała w oczy i następnie pokroić w drobną kostkę. Orzechy włoskie łuskane drobno posiekać. Wszystkie te składniki dobrze wymieszać ze sobą. W późniejszej kolejności do sałatki dodać jedną szklankę jogurtu naturalnego i również wymieszać. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać z wierzchu sałatkę.