Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą owsianą i pieczonym indykiem
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie, a następnie odstawiam, aby wystygła.
Ser mozzarella oraz pieczonego indyka kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do sporej miski.
Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwierćplasterki oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
Dodajemy również ostudzoną kaszę i mieszamy.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy też oliwę, musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Ser mozzarella oraz pieczonego indyka kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do sporej miski.
Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwierćplasterki oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
Dodajemy również ostudzoną kaszę i mieszamy.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy też oliwę, musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.