kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1327]

Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z mieszanki z dodatkiem pieczonej piersi z indyka i czerwonej fasoli oraz suszonych pomidorów. Polecam.

Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą

 

  • 1/2 woreczka ugotowanej mieszanki Trendy Lunch ( basmati, fasolka, papryka, curry )
  • 100 g pieczonej piersi z indyka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 10 szt suszonych pomidorów
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą
Ugotowaną mieszankę wkładamy do miski. Czerwoną fasolę przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Pierś z indyka i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.

Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno. Do miski z mieszanką dokładamy pokrojone składniki oraz majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą
Ugotowaną mieszankę przekładamy do miski.
Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą
Suszone pomidory i pierś z indyka kroimy na kawałki.
Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą
Fasolę przekładamy z puszki na cedzak i odsączamy.
Sałatka z pieczonym indykiem i czerwoną fasolą
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.