WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Sałatka z pieczonym indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka Cezar w nieco innej wersji, z wykorzystaniem pieczonego uda indyka, z grzankami i serem parmezan.

Sałatka z pieczonym indykiem

Składniki:

Sałatka z pieczonym indykiem

 

  • 1 sałata rzymska
  • kawałek pieczonego uda z indyka
  • 1 kromka chleba tostowego
  • kawałek parmezanu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonym indykiem
Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski i dorzucamy pokrojonego w kawałki indyka, starty na cienkie, małe plasterki parmezan oraz grzanki z plastra chleba tostowego.

Jogurt naturalny łączymy z majonezem, rozdrobnionym czosnkiem i szczyptą soli. Polewamy powstałym sosem sałatkę i od razu podajemy.