Sposób przygotowania:
sałatka z nutą boczku
To zaczynamy
1 -Sałatę myjemy każdy listek osobno dokładnie ,
2 - Podzielić, dymkę oddzielić od szczypioru dodać cebulkę , pokroić drobniutko, szczypior trochę grubiej.
3- Rzodkiewki pokroić w plastry,
4- Jajka ugotować i posiekać.
5- Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem, zrobionym z musztardy soku z cytryny oleju soli i pieprzua na samym końcu usmażyć boczek pokrojony na mniejsze plasterki. Dodać do sałatki na wierzch sałatki
Czas przygotowania: 20 minut
1 -Sałatę myjemy każdy listek osobno dokładnie ,
2 - Podzielić, dymkę oddzielić od szczypioru dodać cebulkę , pokroić drobniutko, szczypior trochę grubiej.
3- Rzodkiewki pokroić w plastry,
4- Jajka ugotować i posiekać.
5- Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem, zrobionym z musztardy soku z cytryny oleju soli i pieprzua na samym końcu usmażyć boczek pokrojony na mniejsze plasterki. Dodać do sałatki na wierzch sałatki
Czas przygotowania: 20 minut