agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Sałatka z ogórkiem i pieczenią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatkę z ogórkiem i pieczenią podawać z pieczywem.

Sałatka z ogórkiem i pieczenią

Składniki:

Sałatka z ogórkiem i pieczenią

 

  • 6 pęczków rzodkiewek
  • świeży zielony ogórek
  • 25 dag pieczeni
  • po 5-6 łyżek oliwy i soku z cytryny
  • pęczek koperku
  • grubo mielony zielony pieprz
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z ogórkiem i pieczenią
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić do smaku, odstawić na godzinę do lodówki. Rzodkiewki umyć,liście i korzonki obciąć pokroić w słupki. Ogórek umyć, jeśli ma grubą skórkę - obrać, przekroić wzdłuż, pokroić w słupki. Mięso pokroić w cienkie paski. Koperek opłukać, osączyć i posiekać. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem i wstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem posypać koperkiem i ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

ogórki