dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sałatka z poledwicą konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łagodna sałatka, idealna na podwieczorek lub kolacje.

Sałatka z poledwicą konserwową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z poledwicą konserwową

 

  • 110 g polędwicy sopockiej, konserwowej
  • 1 słoiczek selera
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 jajka
  • 1 małe jabłko
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z poledwicą konserwową
Polędwice kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i również kroimy w kostkę. Ogórki i jabłko obrane ze skórki, kroimy w kostkę. Groszek, seler i fasole odcedzamy z zalewy. Wszystkie warzywa i polędwice razem mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Przekładamy do salaterki i przed podaniem schładzamy w lodówce.
Sałatka z poledwicą konserwową
Polędwice kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z warzywami.
Sałatka z poledwicą konserwową
Wszystkie warzywa delikatnie ale dokładnie ze sobą mieszamy.