Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorami, rukolą i krewetkami
Krewetki rozmrażamy, pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni na oliwie, wrzucamy krewetki, smażymy krótko z każdej strony, doprawiamy solą.
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki.
Rukolę myjemy, osuszamy.
W salaterce mieszamy rukolę, pomidory i krewetki, dodajemy trochę sosu z patelni ze smażenia krewetek. Doprawiamy do smaku. Sałatkę posypujemy startym parmezanem.
Czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni na oliwie, wrzucamy krewetki, smażymy krótko z każdej strony, doprawiamy solą.
Pomidorki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki.
Rukolę myjemy, osuszamy.
W salaterce mieszamy rukolę, pomidory i krewetki, dodajemy trochę sosu z patelni ze smażenia krewetek. Doprawiamy do smaku. Sałatkę posypujemy startym parmezanem.