Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i kolorowym makaronem
Pierś z kurczaka kroję w kostkę i obsmażam na niewielkiej ilości oleju, oprószam przyprawą do kurczaka i smażę, aż prawie cały płyn odparuje. Studzę.
Makaron gotuję w osolonym wrzątku z łyżką oleju, aby był al'dente. Hartuję go na sicie zimną wodą, aby się nie posklejał.
Paprykę kroję w drobną kostkę lub paseczki, ogórki w kosteczkę, por w drobniutkie pół plasterki. Do miski przekładam kurczaka, makaron, warzywa, dodaję czosnek niedźwiedzi i majonez z musztardą. Mieszam, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, ponownie mieszam.
Makaron gotuję w osolonym wrzątku z łyżką oleju, aby był al'dente. Hartuję go na sicie zimną wodą, aby się nie posklejał.
Paprykę kroję w drobną kostkę lub paseczki, ogórki w kosteczkę, por w drobniutkie pół plasterki. Do miski przekładam kurczaka, makaron, warzywa, dodaję czosnek niedźwiedzi i majonez z musztardą. Mieszam, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, ponownie mieszam.