Sposób przygotowania:
Sałata obiadowa ze śmietaną oraz szczypiorkiem
Liście salaty poobrywać, poprzerywać na mniejsze kawałki, dokładnie opłukać, osuszyć na durszlaku.
Śmietanę wymieszać z cukrem, solą oraz sokiem z cytryny. Szczypiorek drobno posiekać nożem.
Sałatę przełożyć do większej miski, wlać śmietanę, dokładnie wymieszać śmietanę z sałatą. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Podawać z ziemniakami oraz mięsem czy rybą.
Smacznego.
Śmietanę wymieszać z cukrem, solą oraz sokiem z cytryny. Szczypiorek drobno posiekać nożem.
Sałatę przełożyć do większej miski, wlać śmietanę, dokładnie wymieszać śmietanę z sałatą. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Podawać z ziemniakami oraz mięsem czy rybą.
Smacznego.