iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka szpinakowa z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Moje ulubione składniki połączone w sałatce. Świeży szpinak baby do tego awokado i krewetki podsmażone na masełku. Wszystko polane olejem lnianym i melasom z granatem. Lekko smacznie i szybko.

Sałatka szpinakowa z krewetkami

Składniki:

Sałatka szpinakowa z krewetkami

 

 

 

 

 

  • melasa z granatem

 

 

 

  • krewetki ok 15 dag

 

  • masło klarowane ok 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Sałatka szpinakowa z krewetkami
Szpinak baby płuczemy i osuszamy w suszarce do sałaty. Pomidory myjemy kroimy na ćwiartki. Awokado obieramy usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę. Składniki lekko mieszamy.

Krewetki obieramy i podsmażamy na maśle klarowanym. doprawiamy solą i ostrą papryką . Podsmażone krewetki dodajemy do sałatki.

Dodajemy sos melasa z granatu, kropimy olejem, lekko solimy. Podajemy.