Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorem i kukurydzą
Liście sałaty płuczemy wodą. Strzępimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy je do głebszego naczynia. Pomidory myjemy i kroimy je w ćwiartki. Dodajemy do sałaty lodowej. Pół puszki kukurydzy wykładamy na sitko aby sok ściekł z niej. Szczypiorek siekamy drobno. Wraz z kukurydzą dodajemy do sałaty z pomidorami. Ser żółty kroimy w grubszą kostkę i posypujemy sałatkę Do kubeczka dodajemy łyżkę śmietany, łyżkę keczupu, pieprz, sól oraz pół łyżeczki octu jabłkowego. Wszystko razem dokładnie mieszamy ze sobą. ( zamiast śmietany może być również łyżka jogurtu naturalnego, albo jak ktoś woli jeszcze inaczej to płaska łyżka majonezu ) . Wymieszaną śmietanę z pozostałymi składnikami polewamy na sałatkę i mieszamy dokładnie, aby wszystkie skłądniki się ze sobą połączyły. Odstawiamy na ok 2 godz do lodówki