Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i porem
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros, dodać 3 łyżki oleju, wymieszać. Odstawić do zamarynowania do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie usmażyć.
Pora pokroić w cienkie półplasterki. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować 5 minut. Odcedzić i dodać do kurczaka.
Kukurydzę odcedzić, dodać do kurczaka i pora.
Kapustę pekińską drobno pokroić, wymieszać z resztą składników.
Dodać sól, pieprz, majonez i keczup. Wymieszać. Podawać schłodzoną.
Pora pokroić w cienkie półplasterki. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować 5 minut. Odcedzić i dodać do kurczaka.
Kukurydzę odcedzić, dodać do kurczaka i pora.
Kapustę pekińską drobno pokroić, wymieszać z resztą składników.
Dodać sól, pieprz, majonez i keczup. Wymieszać. Podawać schłodzoną.