Sposób przygotowania:
Sałatka z quinoa, kurczakiem i owocami
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, usunąć błonki, pokroić na drobną kostkę (ok. 1 - 1,5cm). Podsmażyć na naoliwionej patelni. Gdy mięso będzie już białe i dobre doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar tłuszczu. W tym samym czasie komosę ryżową przygotować wg przepisu na opakowaniu - przepłukać na sitku o bardzo drobnych oczkach. Gotować aż zwiększy objętość, ok. 15 minut. Odcedzić na sicie. Przestudzić. Wymieszać z kurczakiem, pokrojonymi w kostkę ogórkiem i brzoskwiniami, pestkami granatu, posiekaną natką. Doprawić do smaku solą pieprzem, dolać 2 - 3 łyżki oleju, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać jako pożywna przekąska - w moim wypadku to było śniadanie:)