jb

jb

Kucharz
[Przepisów: 8]

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatna i smaczna na każdą okazję.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • por
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Ryż ugotować na sypko, przestudzić, dodać tuńczyka wraz z zalewą, odcedzony groszek i kukurydzę.Por (biała część) drobno posiekać, dodać do reszty. Wymieszać całość z kilkoma łyżkami majonezu i odstawić na 1-2 godziny. Po tym czasie sprawdzamy czy nie trzeba dodać majonezu, ponieważ często ryż wchłonie wilgoć z sałatki i staje się sucha.Można lekko posolić i popieprzyć do smaku. Smacznego!