kluska

kluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 135]

Sałatka z rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić

Sałatka z rzodkiewek

Składniki:

Sałatka z rzodkiewek

 

  • 4 pęczki rzodkiewek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka ugotowanych różyczek kalafiora
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki keczupu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewek
rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Jajka pokroić w kostkę, kalafior rozdrobnić. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać oliwę, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku, keczupem polać poszczególne porcje sałatki.

Tagi:

jajko jajka