Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 413]

Sałatka z rzodkiewką i serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Sałatka z rzodkiewką, papryką, kiełkami, rukolą i serkiem pleśniowym w miodowo - musztardowym sosie to pomysł na zdrowe wiosenne śniadanie.

Sałatka z rzodkiewką i serem pleśniowym

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką i serem pleśniowym

 

  • 2 garście rukoli
  • pęczek rzodkiewek
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 1/2 papryki żółtej
  • 70 g serka pleśniowego camembert
  • sos: 3 łyżki oliwy, łyżka musztardy sarepskiej, łyżka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką i serem pleśniowym
Rukolę myjemy, suszymy.  Rzodkiewki myjemy - możemy je obrać.

Umytą paprykę kroimy w kostkę. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.

Robimy dressing: oliwę łączymy z musztardą i miodem, mieszamy, aby uzyskać homogenny sos, doprawiamy go solą i pieprzem. 

Rukolę, rzodkiewki, kiełki, paprykę i ser łączymy, sałatkę mieszamy z dressingiem, ewentualnie doprawiamy do smaku.