Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą gryczaną i rzodkiewkąETAP 1:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać kaszę i chwilę prażyć. Dodać wodę i ugotować kaszę. Wystudzić.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Oddzielić żółtka od białek i osobno zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rzodkiewki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobniutko pokroić.
Na dno naczynie wyżyć kaszę. Na kaszę wyłożyć białko. Następnie większą część szczypiorku. Na szczypiorek wyłożyć ser. Na ser wyłożyć większą część startej rzodkiewki i na koniec żółtka. Dodać jeszcze jogurt naturalny ze szczyptą soli i pieprzu.
Przykryć jeszcze pozostałym szczypiorkiem i rzodkiewką.
Smacznego.
kuchenny świat
ewaeu
Zgadza się , smaczna ....:)